Jongensnaam: Yanis

Alles over de naam Yanis

De jongensnaam Yanis staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 458 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 35 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: De betekenis van Yanis is ‘geschenk van Yahweh’. De naam lijkt op Yannis. Yannis is een jongensnaam die een Griekse variant is van de naam van de heilige Johannes. In het Grieks wordt deze naam geschreven als Ιωάννης (Ioannis) of als Γιάννης (Yiannis). Yannis is dan ook een van de mogelijke manieren om de naam te schrijven in het Latijns alfabet, bij verscheidene Griekse mensen zijn dan ook zowel de namen Yannis, Yanis, Iannis, Ioannis, Yiannis en Giannis (veelal in het Engels) in omloop..

Herkomst en betekenis van de naam Yanis

Jansi, Yannis, Yannis en Gianis (Γιάννης) zijn varianten van Johannes (Hebreeuws), een veel voorkomende voornaam in het Grieks die “God is barmhartig” betekent. In officiële Griekse namen (bv. op overheidsdocumenten en geboorteakten) komt hij alleen voor als Ioannis (Ιωάννης). Yannis wordt beschouwd als een leuke variatie als een van de vele variaties die in John voorkomen: Yanni (ook Janni), Iannis, Yannakis, Yanis en het zeldzame Yanno, dat meestal in de Peloponnesos en op Cyprus voorkomt! .

De vrouwelijke vormen zijn Γιάνννα (Yianna, Gianna) en Ιωάννα (Ioanna), en het is deze vorm die wordt gebruikt in officiële/overheidsdocumenten.

Opbouw van de naam Yanis

De naam Yanis bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Yanis is Grieks en Onbekend.. Andere namen die lijken op Yanis zijn .

Spelling van de naam Yanis

Spelling volgens het internationaal alfabet

Y Yokohama
A Amsterdam
N New York
I Italia
S Santiago

Spelling volgens het Nederlands alfabet

Y Ypsilon
A Anna
N Nico
I Izak
S Simon

Spelling volgens het NAVO-alfabet

Y Yankee
A Alfa
N November
I India
S Sierra