Jongensnaam: Vincent

Alles over de naam Vincent

De jongensnaam Vincent staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 303 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 57 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Overwinnaar, Veroveraar.

Herkomst en betekenis van de naam Vincent

Vincent is een mannelijke naam van Latijnse oorsprong en betekent veroveraar. De naam is afgeleid van de Romeinse naam Vincentius, van het Latijnse vincere dat “veroveren” betekent.
Vincent is een klassieke naam die nooit uit de mode is geraakt; Vincent was populair in de Middeleeuwen en vooral de Fransen brachten de naam naar Engeland. Er zijn verschillende St. Vincents geweest, de beroemdste is St. Vincent de Paul, een 17e eeuwse Franse priester die congregaties organiseerde om de armen te helpen.
Vincentius is altijd een favoriet geweest in rooms-katholieke families, vooral in Italiaanse gemeenschappen. Veel voorkomende bijnamen zijn Vince, Vin en Vinny.
De beroemdste is waarschijnlijk de schilder Vincent van Gogh. Anderen zijn acteur Vincent D’Onofrio, acteur Vince Vaughn en acteur Vincent Kartheiser.

Opbouw van de naam Vincent

De naam Vincent bestaat uit 7 letters. De oorsprong van Vincent is Latijn. Andere namen die lijken op Vincent zijn .

Spelling van de naam Vincent

Spelling volgens het internationaal alfabet

V Valencia
I Italia
N New York
C Casablanca
E Edison
N New York
T Tripoli

Spelling volgens het Nederlands alfabet

V Victor
I Izak
N Nico
C Cornelis
E Eduard
N Nico
T Teunis

Spelling volgens het NAVO-alfabet

V Victor
I India
N November
C Charlie
E Echo
N November
T Tango