Jongensnaam: Ryan

Alles over de naam Ryan

De jongensnaam Ryan staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 68 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 222 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Kleine Koning.

Herkomst en betekenis van de naam Ryan

Ryan is een populaire jongensnaam in het Verenigd Koninkrijk. Zeer zelden (ongeveer 1 op 100) geven ouders hun dochters deze naam. Ryan is een Ierse jongensnaam die “kleine koning” betekent.
De familienaam Ryan is (zoals veel Engelse namen) geïnspireerd op de Ierse familienaam Ryan, een variant van O’Riain, wat “zoon van Rían” betekent; Rían is een Iers-Gaelisch woord dat bestaat uit rí, wat “koning” betekent, en het achtervoegsel an met kleine letters. Ryan wordt in de Verenigde Staten als een uniseks naam beschouwd (hoewel hij in 99% van de gevallen aan zonen wordt gegeven), en de schrijfwijzen Ryann en Ryanne worden ook op meisjes toegepast.

Verschillende Hollywoodacteurs met de naam Ryan staan nog steeds in de belangstelling, waaronder Ryan Seacrest (presentator van American Idol), Ryan Reynolds, Ryan Gosling en Ryan Phillippe. Ryan is ook een populaire naam voor personages in boeken, films en series. Ryan Spalding is bijvoorbeeld de ‘stagiair’ in Grey’s Anatomy, Ryan Chapelle is een FBI-agent in de serie 24 en Ryan Stone is een astronaut in de film Gravity.

Opbouw van de naam Ryan

De naam Ryan bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Ryan is Iers. Andere namen die lijken op Ryan zijn .

Spelling van de naam Ryan

Spelling volgens het internationaal alfabet

R Roma
Y Yokohama
A Amsterdam
N New York

Spelling volgens het Nederlands alfabet

R Rudolf
Y Ypsilon
A Anna
N Nico

Spelling volgens het NAVO-alfabet

R Romeo
Y Yankee
A Alfa
N November