Jongensnaam: Raphaël

Alles over de naam Raphaël

De jongensnaam Raphaël staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 458 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 35 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: God Geneest, Heeft Genezen.

Herkomst en betekenis van de naam Raphaël

Raphael is een oude Hebreeuwse jongensnaam. Raphaël is een naam van Hebreeuwse oorsprong, afgeleid van rāp̄ (רָ) en ēl (אֵ “God”). Hij is wijdverspreid in West-Europa en wordt soms gespeld als Raphael, Raphael, Raffael, Raffaello, Raffiel, Refoel, Raffaele en Refael, afhankelijk van de taal.

De naam komt voor in een brief van Pabi, vorst van Lachis in Midden-Israël, aan farao Achnaton rond 1350 v. Chr. (“Nu heb ik u Rafaël gezonden”).
Rafaël is een artistieke, krachtig klinkende en romantische aartsengelnaam. Raphael is van betekenis voor mensen met zowel Latijnse als Joodse wortels, en ook voor mensen met veel basis in de Engelstalige wereld, waardoor het een uitstekende cross-culturele keuze is.

Rafaël, een van de zeven aartsengelen (Milton noemde ze “beminnelijke aartsengelen”) die op de troon van God zitten, is de genezende engel, de beschermheilige van dokters en reizigers, wetenschap en genezing. Ook de grote Renaissance-schilder Rafaël (Raffaello Sanzio) doet zijn naam eer aan. Verscheidene beroemdheden hebben deze naam gekozen, waaronder Robert De Niro, Ana Ortiz en Melissa George.
Rafael is de Spaanse spelling, zoals weergegeven door de Spaanse tenniskampioen Rafael Nadal. Rafi is een bekende Hebreeuwse bijnaam.

Opbouw van de naam Raphaël

De naam Raphaël bestaat uit 7 letters. De oorsprong van Raphaël is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Raphaël zijn .

Spelling van de naam Raphaël

Spelling volgens het internationaal alfabet

R Roma
A Amsterdam
P Paris
H Havanna
A Amsterdam
E Edison
L Liverpool

Spelling volgens het Nederlands alfabet

R Rudolf
A Anna
P Pieter
H Hendrik
A Anna
E Eduard
L Lodewijk

Spelling volgens het NAVO-alfabet

R Romeo
A Alfa
P Papa
H Hotel
A Alfa
E Echo
L Lima