Jongensnaam: Pepijn

Alles over de naam Pepijn

De jongensnaam Pepijn staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 63 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 228 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Dapper, Wilskracht, Stralend, Schitterend.

Herkomst en betekenis van de naam Pepijn

Pepijn kan verwijzen naar: pepijn, peppijn of pippijn, die in de vroege Middeleeuwen bijzonder populaire voornamen voor jongens waren.

Pepijn is een (door een kind verbasterde) vogelaarsnaam, afgeleid van Wilbo, Wilbald en Wilbrecht, ook van de vogelaarsnaam Pippo; de naam was bekend vanaf de 4e eeuw; de naam werd ook gebruikt in de naam van een vorst uit de 7e en 8e eeuw (Pepijn van Landen, overleden in 640, Pepijn van Hölstadt, overleden in 714, kortstondige Pepijn, overleden in 768). Pepijn is de naam van een koninklijke familie bekend door prins Pepijn (Pepijn van Landen, d. 640; Pepijn van Herstal, d. 714; Pepijn de Korte, d. 768), actief in de 7e en 8e eeuw. Pepijn is ook de naam van een Italiaanse koning. Hij was de zoon van Karel de Grote. De naam Pepijn is ook populair geworden door verschillende boekpersonages. Peregrin Took (Engels: Pippin), kortweg Peregrine, is een van de hoofdpersonen en hobbits in J. R. R. Tolkiens boek The Lord of the Rings.
Pepijn is ook een personage in de prentenboeken van Katie Velghe.
Pepai’s verhaal is gebaseerd op een verhaal dat ze haar eigen zoon vertelt.
Pepijn is een engel, maar hij faalt hopeloos in alle taken die hem in de hemel worden opgedragen: op 1632-jarige leeftijd (erg jong voor een engel), na weer een fiasco in de hemel, ontsnapt hij op illegale wijze naar de aarde en slaagt erin de beschermengel van een mens te worden. Zo wordt hij verenigd met een jong meisje, Hanne. Pepijn beleeft spannende avonturen met Hanne en haar vrienden.

Opbouw van de naam Pepijn

De naam Pepijn bestaat uit 6 letters. De oorsprong van Pepijn is Germaans. Andere namen die lijken op Pepijn zijn .

Spelling van de naam Pepijn

Spelling volgens het internationaal alfabet

P Paris
E Edison
P Paris
I Italia
J Jérusalem
N New York

Spelling volgens het Nederlands alfabet

P Pieter
E Eduard
P Pieter
I Izak
J Jan
N Nico

Spelling volgens het NAVO-alfabet

P Papa
E Echo
P Papa
I India
J Juliett
N November