Jongensnaam: Nox

Alles over de naam Nox

De jongensnaam Nox staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 357 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 47 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Nacht, Van Schotse adel, Plaats van Iepen,.

Herkomst en betekenis van de naam Nox

Nox is een trendy jongensnaam. De oorsprong ervan is moeilijk te achterhalen. In Nederland bijvoorbeeld is de naam rond 2008 een keer “opgedoken”. De naam is echter al bekend sinds de oudheid; Nox is een Romeinse godin van de nacht, vergelijkbaar met Nyx in de Griekse mythologie, van wie de naam is afgeleid. Hoewel het hetzelfde klinkt, is Nox niet verwant met de Schotse mannelijke naam Knox.
De naam Nox kan ook een verkorte vorm van Lennox zijn. Deze naam is sinds 2008 ook erg populair geworden (in Nederland en BelgiĆ«).Lennox is een jongensnaam en oorspronkelijk een Schotse achternaam. De achternaam is afgeleid van een Schots district dat ‘plaats van iep’ betekent. Naamvarianten zijn ook Noxx, Noxolo en Lenox. In Nederland noemen ouders hun zonen vaak Nox, en ook in BelgiĆ« en Zweden noemen ouders hun zonen Nox.

Opbouw van de naam Nox

De naam Nox bestaat uit 3 letters. De oorsprong van Nox is Latijn. Andere namen die lijken op Nox zijn .

Spelling van de naam Nox

Spelling volgens het internationaal alfabet

N New York
O Oslo
X Xantippe

Spelling volgens het Nederlands alfabet

N Nico
O Otto
X Xantippe

Spelling volgens het NAVO-alfabet

N November
O Oscar
X X-ray