Jongensnaam: Nolan

Alles over de naam Nolan

De jongensnaam Nolan staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 88 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 193 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Afstammeling Van Nobele, Kampioen.

Herkomst en betekenis van de naam Nolan

Nolan is een stoere jongensnaam. De naam is een voornaam die getranslitereerd is van de Ierse familienaam Ó Nualláin (letterlijk “afstammeling van Nuallán”), een verkorte vorm van nuall (“wagenmenner, kampioen”). Nolan is nog steeds een veel voorkomende achternaam in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk (Christopher Nolan is bijvoorbeeld een zeer geliefd filmregisseur). Nolan is ook een van de Ierse achternamen, in de geest van Conan en Ronan, beïnvloed door de werper Nolan Ryan, die bij zijn geboorte Lynn werd genoemd naar zijn vader Nolan is een vrolijk, vriendelijk, traditioneel, met de passende betekenis van “kampioen Ierse naam en is een van een aantal nieuwe aantrekkelijke jongensnamen beginnend met de letter N.
Namen zijn onder meer modeontwerper Nolan Miller en een jonge Nolan Gould, die Luke speelt in Modern Family; Nolan Ross is een personage in Revenge; de komische actrice Molly Shannon noemde haar zoon Nolan.
De naam Nolan wint snel aan populariteit in Nederland en België. En het wordt nu in België iets vaker door de ouders gegeven dan in Nederland. Nolan is een fictief karakter uit Goede Tijden Slechte Tijden.

Opbouw van de naam Nolan

De naam Nolan bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Nolan is Iers. Andere namen die lijken op Nolan zijn .

Spelling van de naam Nolan

Spelling volgens het internationaal alfabet

N New York
O Oslo
L Liverpool
A Amsterdam
N New York

Spelling volgens het Nederlands alfabet

N Nico
O Otto
L Lodewijk
A Anna
N Nico

Spelling volgens het NAVO-alfabet

N November
O Oscar
L Lima
A Alfa
N November