Jongensnaam: Milo

Alles over de naam Milo

De jongensnaam Milo staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 111 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 159 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Zacht, Vriendelijk of Dappere Krijger, Soldaat.

Herkomst en betekenis van de naam Milo

Milo is een populaire jongensnaam; de naam Milo kan uit verschillende landen stammen of verschillende namen hebben. Dienovereenkomstig variĆ«ren ook de betekenissen: Milo zou zijn afgeleid van het Griekse woord haimulus, dat “zachtaardig” of “vriendelijk” betekent.
De naam Milo kan ook een mannelijke naam van Engelse oorsprong zijn en betekent “dappere krijger, soldaat”.
Vervolgens wordt Milo vaak beschouwd als een vorm van Miles; volgens de Nederlandse Voornamen Bank is Milo afgeleid van Miel en dus van Camiel of Emiel. Tenslotte, Milo kan een samentrekking zijn van Miloslaw. Als dat zo is, is het een Slavische naam. De naam bestaat uit ‘milu’ wat ‘zoet’ betekent en ‘slava’ wat ‘roem’ betekent Er zijn veel acteurs die Milo heten, waaronder Milo Ventimiglia en Milo Manheim Milo Yiannopoulos is een Britse media Talent. Milo Moir is een Zwitserse schilder en Milo Emil Halbier is een Duitse schilder. Milo Aukerman is een Amerikaans biochemicus en de leadzanger van de punkband Descendents. Een fictief personage met de naam Milo is Milo Bloom uit het stripverhaal Bloom County. Milo Minderbinder komt voor in verschillende romans van Joseph Heller. Milo is de hoofdpersoon van het kinderboek Phantom Tollbooth.

Opbouw van de naam Milo

De naam Milo bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Milo is Grieks. Andere namen die lijken op Milo zijn .

Spelling van de naam Milo

Spelling volgens het internationaal alfabet

M Madagaskar
I Italia
L Liverpool
O Oslo

Spelling volgens het Nederlands alfabet

M Maria
I Izak
L Lodewijk
O Otto

Spelling volgens het NAVO-alfabet

M Mike
I India
L Lima
O Oscar