Hoeveel mensen heten lente?

De meisjesnaam Lente wordt vanaf 2000 gebruikt. De populariteit steeg en had een hoogtepunt rond 2010. In totaal zijn er ongeveer 700 meisjes en vrouwen die zo heten. De variant Lenthe heeft 500 naamdragers.

Welke naam past bij lente?

Bij lente-babynamen denk je vast aan mooie meisjesnamen als Lente en Bloem, maar er zijn er nog veel meer!…Meisjesnamen geïnspireerd op de lenteLente/Lenthe. … Bloem. … Fleur. … Madelief. … Chloé/Chloë … Lila. … Lily/Lilian. … Myrte/Mirte.•2

Hoe vaak is mijn naam gegeven in 2020?

In 2020 zijn in Nederland (tot en met november 2020) 167.157 baby’s geboren: 85.540 jongens en 81.617 meisjes. De naam Noah verstevigt zijn koppositie in 2020. Vergeleken met 2019 kregen 22 meer baby’s deze naam. Ondanks dat Emma weer op nummer 1 staat, is de naam wel minder vaak gegeven dan in 2019, namelijk 685 keer.

Hoe vaak is de naam gegeven 2021?

Noah is, net als in 2020, de populairste jongensnaam en werd 945 keer gegeven. Bij de meisjes is Julia de populairste naam. 753 meisjes hebben deze naam gekregen. In 2021 zijn in Nederland (tot en met november 2021) 177.473 baby’s geboren: 90.943 jongens en 86.530 meisjes.

Hoeveel naamgenoten heb ik in Nederland?

Je kunt bekijken hoeveel naamgenoten je hebt en of je naam vaker als eerste of als tweede/derde naam wordt gegeven. De databank is gebaseerd op de officiele voornamen van Nederlanders, waarmee de site ook kan helpen om je eigen burgerlijke stand ervan te overtuigen dat de naam van jouw keuze echt bestaat.

Wat betekent de naam vlinder?

Vlinder is een unisex naam voor meisjes én jongens. Karaktereigenschappen van Vlinder: creatief oog voor detail intuïtief verbinding bijzonder systematisch stoer lief sociaal sportief behulpzaam. De naam Vlinder is exotisch klassiek Nederlands origineel tijdloos.

Hoe vaak is een naam gegeven?

Met de namenteller kun je zien hoe vaak de babynaam van jouw kind voorkomt in de database van WIJ. Je krijgt een overzicht van de afgelopen tien jaar. Zo kun je zien of de naam populairder is geworden, of juist niet! Vul de babynaam in, en geef aan of je de resultaten voor een jongen of meisje wilt zien.

Hoe vaak naam gegeven 2022?

Net als in 2021 zullen we ook in 2022 nog steeds veel korte en krachtige babynamen zien. Bij de jongensnamen zullen Noah, Daan en Sem vechten om de eerste plaats. Noud, Mees en Bram zien we ook veel. Bij de meisjesnamen zal het gaan tussen Sophie, Mila en Julia.

Hoe vaak komt jouw naam voor?

Via de Nederlandse Familienamenbank kun je precies achterhalen hoe vaak jouw achternaam voorkomt, maar ook hoe deze verspreid is binnen Nederland. Daarnaast biedt de namenbank veel achtergrondinformatie per achternaam. Via de Nederlandse Familienamenbank kun je grasduinen in zo’n 320.000 achternamen.

Hoeveel keer komt mijn achternaam voor?

Via de Nederlandse Familienamenbank kun je precies achterhalen hoe vaak jouw achternaam voorkomt, maar ook hoe deze verspreid is binnen Nederland. Daarnaast biedt de namenbank veel achtergrondinformatie per achternaam. Via de Nederlandse Familienamenbank kun je grasduinen in zo’n 320.000 achternamen.

Hoeveel mensen met dezelfde naam in Nederland?

Hoeveel mensen hebben dezelfde naam als ik?

Op de site forebears.io kun je checken of jij echt een speciale achternaam hebt of dat er nog duizenden mensen met jouw naam zijn. Hier kun je zien in welke landen jouw achternaam voorkomt en hoeveel mensen in totaal deze naam hebben.1

Hoeveel mensen hebben de naam Bas?

Aantallen en varianten Bas Bas is afgeleid van Bastiaan. Er zijn bijna 3.000 mannen die Bastiaan heten. Tussen 19 was de naam het populairst, sindsdien wordt hij minder vaak gegeven. De verkorte vorm Bas wordt door bijna 19.500 mannen gedragen.

Wat is de oorsprong van je achternaam?

Op de Nederlandse Familienamenbank vind je de herkomst van een achternaam en ook waar die in Nederland het meeste voorkomt. Op Geneanet kan je je achternaam traceren in heel Europa. Hou bij Geneanet wel in gedachten dat de verspreiding van een naam uit de database komt van de stambomen in dat systeem.

Hoe komen we aan onze achternaam?

Napoleon. In het begin van de 19e eeuw verplichtte Napoleon iedereen om een achternaam te dragen. Als je er nog geen had, werd er een achternaam voor je verzonnen. Die verzonnen achternamen sloegen op je beroep, je woonplaats, je karakter of op je uiterlijk.